150 αστυνομικοί επιχειρούν στη φωτιά της Ρόδου – Αναχωρεί σήμερα C130 με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για την συμμετοχή της στην αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο.

Με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, προληπτική εκκένωση περιοχών, απεγκλωβισμό ατόμων και ζώων, διασφαλίζοντας τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των κατοίκων πληγέντων περιοχών συμμετέχει η Ελληνική Αστυνομία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 

propoli

Σημειώνει επίσης ότι «ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που επιχειρεί αυτή τη στιγμή στο νησί είναι 150 και πως σήμερα αναχωρεί C130 για το νησί της Ρόδου από την Αττική με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου.

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, μέσω της εφαρμογής έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, του απεγκλωβισμού ατόμων και ζώων, καθώς και της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας και των περιουσιών των κατοίκων πληγέντων περιοχών.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται αστυνομικοί των ΟΕΠΤΑ και ΟΠΚΕ, ενώ σήμερα αναχωρεί C130 για το νησί της Ρόδου από την Αττική με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αστυνομικοί και οχήματα των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου ενισχύονται συνεχώς από υπηρεσίες όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α.

Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών που επιχειρεί αυτή τη στιγμή στο νησί είναι 150.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

Δείτε επίσης: Φωτιές: Ακυρώνεται η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Loading