2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας: Καλαμπάκα και Μετέωρα έτοιμα να υποδεχτούν το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της χώρας

2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας: Καλαμπάκα και Μετέωρα έτοιμα να υποδεχτούν το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της χώρας

Η «Πόλη της Τρούφας», η Καλαμπάκα, φορά τα καλά της και ετοιμάζεται για μια μοναδική γαστρονομική γιορτή και εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων, την 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 10 έως 13 Οκτωβρίου. Για τέσσερις μέρες, η πόλη θα μετατραπεί σε μια τεράστια κουζίνα όπου ντόπιοι και επισκέπτες θα μυηθούν σε γεύσεις πρωτόγνωρες και απολαυστικές. Οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν είναι εξαιρετικής ποιότητας και το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά event, καθώς θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 κορυφαίοι σεφ της χώρας, ανάμεσά τους ο Λευτέρης Λαζάρου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Νίκος Σαράντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές αναμένεται να μοιράσουν περισσότερες από 60.000 μερίδες τρουφομανιταροεδεσμάτων σε ντόπιους και επισκέπτες. Δυναμικό ρόλο στη φετινή γιορτή διαδραματίζει ο Δήμος Μετεώρων, ο οποίος έχει υιοθετήσει τη γαστρονομική αυτή γιορτή. Μαζί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών, είναι οι βασικοί συνδιοργανωτές. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Ο δήμαρχος Μετεώρων, Λευτέρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Η Καλαμπάκα ετοιμάζεται να ζήσει ένα μοναδικό γαστρονομικό τετραήμερο που έχει ως επίκεντρο των γεύσεων την τρούφα και τα μανιτάρια. Ο Δήμος Μετεώρων φέτος βγαίνει μπροστά και υιοθετεί αυτή τη μοναδική γιορτή, πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά events της χώρας. Συνεργαζόμαστε στενά με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών που εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη γιορτή, καθώς και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που στηρίζει ενεργά την όλη προσπάθεια. Ο γαστρονομικός τουρισμός συνιστά μια από τις πλέον δυναμικές και ανερχόμενες μορφές τουρισμού.»

«Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η περιοχή μας και η ενσωμάτωσή της στον σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ. Η γη των Μετεώρων έχει μοναδικά προϊόντα αρίστης ποιότητας και οφείλουμε αυτά τα προϊόντα να τα αναδείξουμε, εμπλουτίζοντας τη γαστρονομική εμπειρία του κάθε επισκέπτη. Η τρούφα και τα μανιτάρια αποτελούν ένα πολύτιμο θησαυρό της περιοχής και θέλουμε να τα καταστήσουμε κίνητρο επισκεψιμότητας και γνωριμίας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας με κύριο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος.»

©

Loading