ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

30 παιδιά θετικά σε κατασκήνωση στα Χανιά – Καταγγελίες για απόκρυψη των κρουσμάτων από τους υπευθύνους

Πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού σε κατασκήνωση των Χανίων που φιλοξενεί 200 παιδιά – Γονείς έτρεξαν να πάρουν τα παιδιά τους και αμέσως τους έκαναν τεστ.

Σύμφωνα με το zarpanews, τα τεστ που έγιναν (self, rapid, μοριακό PCR) έβγαλαν πάνω από 30 παιδιά θετικά και τώρα υπάρχει ο φόβος ότι τα συνολικά κρούσματα θα είναι πολύ περισσότερα, δεδομένου ότι η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά.

Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως αναφέρουν στο zarpanews, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας χθες, Πέμπτη, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της από την κατασκήνωση με πυρετό την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκε θετικό και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους την ίδια μέρα.

Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Σύμφωνα με το zarpanews, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης μπορεί να γνώριζαν την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους ήδη από την Δευτέρα.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρεται, δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις φήμες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς, συμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάει στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν ακόμα μείνει στην κατασκήνωση, αφού πολλά είναι εκείνα που έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Η κατασκήνωση κλείνει

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορονοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες, μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το zarpanews, εκτός από τα παιδιά που βγήκαν θετικά, έχουν κολλήσει και εργαζόμενοι.

Η κατασκήνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Δείτε επίσης: Άρχισαν τα… όργανα – 10 συλλήψεις ιδιοκτητών μπαρ και καφέ, καμπάνες 12.000 ευρώ και αναστολές λειτουργίας