Αυτός είναι ο ψευτογιατρός – Στη δημοσιότητα τα φάρμακα που χρησιμοποιούσε

Πόσα λεφτά πήρε περίπου μαζί με τον συνεργό του από την όλη υπόθεση.

Στη δημοσιότητα έχουν βγει φωτογραφίες του ψευτογιατρού ο οποίος έπαιρνε πολλά χρήματα από ασθενείς με την υπόσχεση ότι θα τους προσφέρει «πρωτοποριακές» θεραπείες ενώ τους έδινε σκευάσματα σε τιμή που ήταν πολύ υψηλότερη από την πραγματική τους.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Σταύρο Κελεσίδη ο οποίος είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι μέχρι σήμερα έχουν εξαπατηθεί σίγουρα 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας η οποία μάλιστα ήταν σε προχωρημένο στάδιο.

Στην υπόθεση ενεργό ρόλο είχαν ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής αλλά και ένας 72χρονος Γερμανός γενικός γιατρός, με τους δυο τους να έχουν αναλάβει δράση από το 2009 σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Κέρκυρα και η Χίος.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

«Μας πήρε 65.000 ευρώ και ο αδελφός μου πέθανε»

Άλλη μια μαρτυρία για τον νέο «ψευτογιατρό» είδε το φως της δημοσιότητας με τον αδελφό ενός θύματος να αναφέρει ότι «αυτό που ζητάω είναι δικαίωση στη μνήμη του». Το θύμα «κατέληξε» τον Νοέμβριο του 2020 αφού πρώτα έκανε μια «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Ο ψευτογιατρός είχε καταφέρει πρώτα να τους πάρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες.

Ο αδελφός του θύματος από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος έκανε την πρώτη καταγγελία στην Αστυνομία, είπε ότι ζητά δικαίωση για τον αδελφό του και συμπλήρωσε ότι «θα ακουστούν όλα εκεί που πρέπει και θα βγουν όλα στη δημοσιότητα αλλά την ώρα που πρέπει».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι για την υπόθεση του 66χρονου που παρίστανε τον ψευτογιατρό σχηματίζεται δικογραφία και πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Ο αδελφός του θύματος ο οποίος δήλωνε φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα και παρίστανε τον φυσίατρο – νευρολόγο πήρε από τους συγγενείς του θύματος 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνθηκε όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα του «ψευτογιατρού», απαντάει χαρακτηριστικά: «Πώς θέλετε να αισθανθεί ένας άνθρωπος που χάνει τον αδελφό του και τον εκμεταλλεύεται κάποιος πάνω στον πόνο και την ανάγκη του, καθώς δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο».

Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν

Εις βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός έδινε ψεύτικες υποσχέσεις σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε τόσο σε αυτόν όσο και σε Γερμανό γιατρό που συνεργάζονταν, είναι για ανθρωποκτονία με δόλο κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Συνολικά κατέληξαν πέντε ασθενείς, ενώ μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τουλάχιστον 15 καταγγελίες. Ο εν λόγω απατεώνας από την Αθήνα αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός, προτείνοντας σε ασθενείς να δοκιμάσουν θεραπείες με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Πρόκειται για ποσά τα οποία αντιστοιχούσαν σε 15.000 και 20.000 για κάθε ένεση, ενώ από έναν ασθενή πήρε το ποσό των 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής ο οποίος έλεγε ότι είναι γιατρός, είχε συνεργασία με έναν γιατρό από τη Γερμανία, ο οποίος έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης. Τα χρήματα που είχαν λάβει ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δείτε επίσης: Τέσσερις κάμερες στο σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια

Loading