Αρκετές βλάβες και διακοπές ρεύματος είχαμε σε περιοχές της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με κάποιους πολίτες να κάνουν λόγο για πάνω από 10 ώρες χωρίς θέρμανση.
Σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα Τρίτη η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.
Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.
Δείτε επίσης: Τους “γλεντάει” το Twitter με το «φιάσκο» της Αττικής Οδού
- Πολωνία: Επίσημη παραδοχή ότι το πλήγμα στο σπίτι προήλθε από πολωνικό πύραυλο και όχι από ρωσικό drone
- Γάζα: Σοκ και οργή από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τον θάνατο νοσηλευτή τους
- Στα Νέα της Πέμπτης: Ανησυχία στην Άγκυρα, προετοιμασία στην Αθήνα
- Η φινλανδική εταιρεία που εξορύσσει ήλιο από τη Σελήνη
- Το εντυπωσιακό δείπνο του βασιλιά Καρόλου προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ: Αποκαλύψεις για το μενού