Αυξήσεις στο κόστος του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού για έξι άτομα – Τιμές για βασιλόπιτα

Αυξήσεις στο κόστος του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού για έξι άτομα – Τιμές για βασιλόπιτα

Αύξηση τιμών για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και τη βασιλόπιτα εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σε πλήρη προετοιμασία για τις εορτές της Πρωτοχρονιάς βρίσκονται τα νοικοκυριά, που καλούνται να διαχειριστούν τις αυξανόμενες τιμές εν όψει του ρεβεγιόν. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ήταν περίπου 20% πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι, με αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, επισήμανε ότι οι τιμές σε προϊόντα όπως οι κουραμπιέδες και το αρνί έχουν αυξηθεί σημαντικά, με την αύξηση στη σοκολάτα να αγγίζει το 40%.

Η εκτίμηση του κόστους για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για έξι άτομα από το MEGA αναφέρει ότι οι τιμές των προϊόντων είναι οι εξής: Το ελληνικό αρνί θα κοστίσει περίπου 70-80 ευρώ τα πέντε κιλά, η γαλοπούλα νωπή από 60 έως 67,5 ευρώ τα πέντε κιλά, ενώ οι βασικές τροφές όπως η φέτα ΠΟΠ και το ρύζι διατίθενται σε αυξημένες τιμές. Το συνολικό κόστος για το ρεβεγιόν κυμαίνεται από 254,4 έως 271,9 ευρώ. Οι τιμές της βασιλόπιτας κυμαίνονται από 10 έως 18,20 ευρώ το κιλό, ανάλογα με το κατάστημα και τον τύπο του προϊόντος.

Η αγορά αυτή επηρεάζεται έντονα από την γενικότερη οικονομική κατάσταση, και τα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν τις αυξημένες δαπάνες για τις γιορτές.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play