Αγαπηδάκη: «Είναι τιμή για τη χώρα μας να είναι σε θέση να παρουσιάσει το πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία»

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι σήμερα γιατί συζητούνται τρία θέματα στο συμβούλιο υπουργών Υγείας, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε η κ. Αγαπηδάκη.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για το συμβούλιο των υπουργών Υγείας και τόνισε ότι τα βασικά θέματα συζήτησης είναι οι ελλείψεις φαρμάκων, το πώς μπορεί η ΕΕ να εξασφαλίσει πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις για τους Ευρωπαίους πολίτες.

propoli

«Είναι τιμή για τη χώρα μας να είναι σε θέση να παρουσιάσει το πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία σε όλα τα κράτη μέλη και να μπορέσει να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής μάστιγας, η οποία σχετίζεται με τις κοινωνικές ανισότητες στην υγεία» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ τόνισε και την ανάγκη για «έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που αφορούν και την πρόληψη και τη θεραπεία».

Συγκεκριμένα, η κυρία Αγαπηδάκη δήλωσε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι σήμερα γιατί συζητούνται τρία θέματα στο συμβούλιο υπουργών Υγείας, τα οποία έχουν πολύ μεγάλη σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη. Το πρώτο αφορά τις ελλείψεις των φαρμάκων και πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξασφαλίσει πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα, να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Το δεύτερο αφορά την ψυχική υγεία. Ζήσαμε όλοι μετά τον COVID, έξαρση των προβλημάτων ψυχικής υγείας, ιδιαίτερα στα παιδιά και στους εφήβους.

Το τρίτο ζήτημα είναι τιμή για τη χώρα μας, να είναι σε θέση να παρουσιάσει το πρόγραμμα για την παιδική παχυσαρκία σε όλα τα κράτη μέλη και να μπορέσει να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής μάστιγας, η οποία σχετίζεται με τις κοινωνικές ανισότητες στην υγεία. Και το λέω αυτό γιατί πολύ συχνά τα φτωχότερα νοικοκυριά εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά χρόνιων νοσημάτων που συνδέονται με την παιδική παχυσαρκία. Έχουμε λοιπόν τρεις πυλώνες: Φάρμακο, ψυχική υγεία, κοινωνικές ανισότητες στην υγεία, οι οποίες σχετίζονται με αυτό που είναι δίκαιο και σωστό για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες: Έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που αφορούν και την πρόληψη και τη θεραπεία».

Δείτε επίσης: Κόντρα Πολάκη-Αγαπηδάκη στη Βουλή: «Κάνατε υπουργό το τρολ της Πειραιώς» – «Φέρνετε την ”Πολάκεια” πολιτική»

Loading