Άγιος Νικόλαος: Σε εξέλιξη η υπογειοποίηση δικτύων στον δήμο Αγίου Νικολάου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα υπογειοποίησης δικτύων από τον ΔΕΔΔΗΕ – πρόγραμμα που εκτελείται σε συνεννόηση με τον δήμο Αγίου Νικολάου

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, ήδη εκτελούνται εργασίες στην οδό Χορτατσών προς το στάδιο, παράλληλα με την αντικατάσταση του εναέριου μετασχηματιστή στα Λενικά, και την υπογειοποίηση του δικτύου από την δεξαμενή του υδραγωγείου της Ελούντας σε μήκος 150 περίπου μέτρων.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, οι εργασίες εκτελούνται την συγκεκριμένη περίοδο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τουριστική κίνηση, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα σημεία υπογειοποίησης δικτύων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει υποβάλλει ο δήμος.

“Θεωρώ – ανέφερε ο κ. Ζερβός – ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, που θα δώσει την δυνατότητα να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα του δήμου, αφού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για υπογειοποιήσεις δικτύων μέσα στην πόλη (Λιμάνι – Κιτροπλατεία – παραλιακός). Επίσης υπογειοποίηση προβλέπεται και από τον επαρχιακό δρόμο του Candia μέχρι τα Λενικά (ενέργεια που θα δώσει την δυνατότητα να απομακρυνθούν οι στύλοι από την πλευρά της θάλασσας), τμημάτων των δημοτικών κοινοτήτων Ελούντας, Πλάκας, Κριτσάς, Φουρνής, Καστέλι Φουρνής, κ.ά..

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τονίζοντας την μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία με τον αναπληρωτή διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κανταρτζή, καθώς και με τον κ. Πατεράκη, δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξη του παραπάνω προγράμματος. Στα τμήματα της πόλης που εκτελούνται εργασίες, η χρηματοδότηση προέρχεται από την ΔΕΗ, ενώ σε κάποια άλλα τμήματα θα υπάρξει συγχρηματοδότηση από τον δήμο κατά 50%. Μάλιστα, στην παρούσα περίοδο, ο δήμος προχωρεί στην εξεύρεση πιθανών θέσεων, με στόχο την τοποθέτηση compact μετασχηματιστών προκειμένου να αφαιρεθούν από αρκετά σημεία μέσα στην πόλη οι εναέριοι μετασχηματιστές.

Δείτε επίσης: Ο Άγιος Νικόλαος στους πρώτους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας