Ενημέρωση για τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ στην Τριχωνίδα και τις προτάσεις επιτήρησης από τους ειδικούς. Ο σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στις 6:29 μ.μ. στο Αγρίνιο προκάλεσε ανησυχία, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα. Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεγονός που απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Ο καθηγητής επισήμανε ότι τέτοιοι σεισμοί συχνά συνοδεύονται από μετασεισμούς, αν και δεν υπάρχουν λόγοι για υπερβολική ανησυχία, αλλά απαιτείται επιτήρηση. Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται στα 18 χιλιόμετρα, με το επίκεντρο περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αγρινίου.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια, αν και έχουν σημειωθεί περιορισμένης κλίμακας κατολισθήσεις στη Μακρυνεία και στο ορεινό Θέρμο, οι οποίες παρακολουθούνται στενά. Στην Μακρυνεία, παρατηρήθηκαν πτώσεις βράχων από τον Άγιο Ανδρέα προς Καψοράχη, καθώς και κατολισθήσεις στην Κλόκοβα, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα.
Η μετασεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά και οι σεισμολόγοι αναμένουν πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται με γνωστό ρήγμα της περιοχής. Ειδικότερα, η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της, καθώς τον Απρίλιο του 2007 είχαν καταγραφεί σεισμικές δονήσεις παρόμοιου μεγέθους που διήρκεσαν για μήνες. Ο καθηγητής Ευθύμιος Σώκος από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα ρήγματα στην περιοχή, χωρίς να είναι σαφές εάν θα ενεργοποιηθούν.
Πηγή περιεχομένου: in.gr