Αγρίνιο: Προληπτική εκκένωση οικισμού – Ανεβαίνει η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία

Ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε την προληπτική εκκένωση του οικισμού Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου καθώς ανεβαίνει η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία

   Την ίδια ώρα, κλιμάκια μηχανικών της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου και επιτροπές ελέγχου και καταγραφής ζημιών διενεργούν αυτοψίες ώστε να καταγραφούν οι  ζημιές σε σπίτια και υποδομές του δήμου, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

   Όπως ανακοινώθηκε από, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, θα τεθεί σε λειτουργία ειδικό γραφείο, όπου θα καταγράφονται τα αιτήματα των πολιτών, των οποίων τα σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες.

   Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, υπέβαλε αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε, «να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν σε όλη την έκτασή του». 

   Όσον αφορά το Μεσολόγγι, όπως αναφέρει ο δήμος, «το κύμα της κακοκαιρίας χτύπησε σε μεγάλο βαθμό τον κάμπο των Οινιαδών, ενώ επλήγησαν και συνοικίες του Μεσολογγίου, εξαιτίας της υπερχείλισης του ρέματος της Αγριλιάς. Επλήγησαν συνοικίες και του Αιτωλικού, λόγω υπερχείλισης της λιμνοθάλασσας».

   Συνεργεία του δήμου του βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και παρεμβαίνουν για να δοθούν λύσεις.

Δείτε επίσης: Κ. Μπακογιάννης στο instagram : Δεν θα παίξω το παιχνίδι της αλληλο-επίρρηψης ευθυνών

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr