Αγρότες: Προχωρούν σε νέους αποκλεισμούς δρόμων

Ενεργά παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε πολλές περιοχές της χώρας με τους αγρότες να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα κλιμακωθούν μέχρι την προσεχή Δευτέρα που συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου, με μηχανοκίνητες πορείες στις μεγάλες πόλεις τη Δευτέρα και συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

propoli

«Φραγμό» στο τελωνείο των Eυζώνων δημιούργησαν με δεκάδες τρακτέρ οι αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, εμποδίζοντας, μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, τη διέλευση φορτηγών οχημάτων, από και προς την χώρα. Αύριο το πρωί οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν μεγάλο συλλαλητήριο στο μεθοριακό σταθμό.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Ιονίας Οδού στο μπλόκο χαλίκι προχώρησαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, καλώντας σε μηχανοκίνητο συλλαλητήριο, τη Δευτέρα το πρωί στο Μεσολόγγι.

Αγρότες της Καστοριάς εισέβαλαν στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Αντωνίου, και άφησαν πάνω στο γραφείο της ποσότητα κοπριάς.

«Μην αγχώνεστε. Εμείς δεν θα κάνουμε ζημιά. Είναι διαμαρτυρία. Λοιπόν, αυτό εδώ… λίγη οργανική ουσία… είναι κοπριά. Είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι αγρότες, για να παράξουν αυτά».

«Θέλω να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη ομάδα αγροτών για τα “δώρα” τους. Ειδικότερα η κοπριά θα μου φανεί χρήσιμη, καθώς μου περίσσεψαν σπόροι που είχα διανείμει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», ήταν η απάντηση της ίδιας.

Οι αγρότες της Εύβοιας απέκλεισαν το δρόμο στο ύψος της Κηρίνθου, ενώ με μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν έως τη Λίμνη.

Στην κυριακάτικη ανάρτησή του, αφού επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για περισσότερες παροχές, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει με τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, και ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια. Δεν θα σταματήσουμε όμως να συζητάμε με τους αγρότες και πολύ σύντομα θα επισκεφθώ πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους. Ένας βιώσιμος αγροτικός τομέας είναι στις ύψιστες προτεραιότητες μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η πιθανότερη ημερομηνία για τη συνάντηση είναι η 11η Μαρτίου.

Δείτε επίσης: Ξάνθη: Οδηγός σταμάτησε το τρένο για να δει αν περνούν αυτοκίνητα

Loading