Αισχροκέρδεια από e-shops και φυσικά καταστήματα σε μέσα ατομικής προστασίας βλέπει η Προστασία Καταναλωτή

Τουλάχιστον 16 στην λίστα – Ανατίμησαν τιμές σε μάσκες προστασίας κατηγορίας KN95 και FFP2

Παραπάνω από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα φαίνεται να προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου έως και σήμερα σύμφωνα με όσα επισήμανε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανακοίνωσή της.

propoli

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι σημειώθηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, σημαντικές ανατιμήσεις σε μέσα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, και κυρίως μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και Ν95.

Στην ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Προστασία Καταναλωτή προτρέπεται η καταγγελία περιστατικών αισχροκέρδειας από τους πολίτες μέσω τηλεφωνικής γραμμής που εξυπηρετεί τέτοιου είδους περιστατικά.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα:

«Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]».

Δείτε επίσης: Πάτρα: Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 37χρονος που διακινούσε κοκαΐνη και ηρωΐνη σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Loading