Αίτημα για δίμηνη παράταση των φορολογικών δηλώσεων από το Οικονομικό Επιμελητήριο

Σύμφωνα με την τελευταία άτυπη ενημέρωση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 29 Ιουλίου

Στοίχημα με το χρόνο αλλά και τους λογιστές φαίνεται να έχουν βάλει το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καθώς κατά την τελευταία άτυπη ενημέρωση λήγει η καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 29 Ιουλίου και άλλη παράταση, μέχρι όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα δοθεί.

propoli

Παρά το γεγονός ότι απομένουν εννέα ημέρες για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος από φυσικά και νομικά πρόσωπα και της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, δεν έχουν υποβληθεί 1,3 εκατ. δηλώσεις.

Ήδη οι λογιστές ζητούν την παράταση της προθεσμίας, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και το Οικονομικό Επιμελητήριο. Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Κόλλιας στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητεί μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η υποχρέωση για ταυτόχρονη διεκπεραίωση των διαδικασιών υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για λογαριασμό εκατομμυρίων φορολογουμένων, και της υποβολής των παραστατικών των εσόδων στην πλατφόρμα myData, για λογαριασμό εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, καθιστά ήδη από τώρα ανεπαρκή την παράταση των 29 ημερών που έδωσε το ΥΠΟΙΚ στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος.

Δείτε επίσης: Έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Loading