Ακτινίδιo Made in Greece

Ακτινίδιo Made in Greece

To ακτινίδιο μπορεί να έχει εντυπωθεί στο μυαλό μας ως ένα φρούτο εξωτικό που εισάγεται από μακρινά μέρη όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού πλέον παράγεται και στην Ελλάδα ενώ δείχνει να έχει προσαρμοστεί άψογα στην ελληνική γη.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου έχει δημιουργήσει γερές βάσεις με δύο βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζεται που είναι οι πολύτιμοι άνθρωποι και παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται αλλά και η ατέρμονη αγάπη για τη γη που είναι σταθερή τα τελευταία 40 χρόνια.

Η δραστηριότητα του συνεταιρισμού επικεντρώνεται στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών ενώ δίνει μεγάλη σημασία στην παραγωγή ακτινιδίων τόσο της πράσινης ποικιλίας όσο και της κόκκινης αλλά και της κίτρινης οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές στους καταναλωτές αλλά το ίδιο γευστικές και απολαυστικές.

Ακτινίδιo Made in Greece

Μέσα από εντατική έρευνα και δοκιμές σε νέες ποικιλίες στην περιοχή, δουλεύει σήμερα πάνω σε 2000 στρέμματα ακτινιδίου από συνεργαζόμενους παραγωγούς ενώ η πρόβλεψη είναι να φτάσει τα 4000 στρέμματα τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι επενδύει τόσο στη παραγωγικότητα όσο και στη συσκευασία και τυποποίηση που επίσης γίνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό διανύοντας όλο το φάσμα της παραγωγής, από το χωράφι μέχρι και το τελικό στάδιο που είναι η αποστολή στο εξωτερικό.

Η συγκομιδή του ακτινιδίου πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο γι αυτό και κυκλοφορούν άφθονα ακτινίδια στην αγορά από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους το

ελληνικό ακτινίδιο μπορεί να σας προσφέρει ευεξία στην καθημερινότητά σας και να σας γεμίζει ενέργεια.

1. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΡΟ

Δεν αποτελούν μόνο τα υγρά πηγή ενυδάτωσης! Η κατανάλωση φρούτων και

λαχανικών όπως το ακτινίδιο έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό με

αποτέλεσμα να είναι επίσης ένας γευστικός και παράλληλα υγιεινός τρόπος για

να παραμείνετε ενυδατωμένοι τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

2. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΚΑΛΙΟΥ

Το σώμα μας μπορεί να αγαπά το καλοκαίρι, αλλά δεν αγαπά την αφυδάτωση.

Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι πιο εύκολο αν πίνετε άφθονο νερό και

τρώτε φρούτα πλούσια σε κάλιο, ένα μέταλλο που βοηθά στην εξισορρόπηση

των υγρών στο σώμα.

3. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΟ

Το ακτινίδιο συνδυάζει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων για τον οργανισμό μας.

Έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό σε βιταμίνη C καθώς και σε άλλες σημαντικές

βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που το καθιστούν ένα από τα πιο θρεπτικά

διαθέσιμα τρόφιμα .

4. ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΉ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΥΣ

Η πλούσια γλυκιά γεύση του και το άρωμά του ακτινιδίου, κερδίζει την καρδιά

όσων το έχουν δοκιμάσει και ιδιαίτερα τα παιδιά που το εντάσσουν με πολύ

μεγάλη ευχαρίστηση στην καθημερινή τους διατροφή, τόσο ως σνακ, όσο και ως

συνοδευτικό σε σαλάτες, ή άλλες παρασκευές. Ενώ οι 3 διαφορετικές ποικιλίες

(πράσινο, κίτρινο και κόκκινο ακτινίδιο) δεν αφήνουν κανένα ουρανίσκο

παραπονεμένο!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

την ιστοσελίδα https://asparaguskiwi.eu/ του

ευρωπαϊκού προγράμματος “EU F&V CONSUMPTION γ

ια την αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών

του οποίου φορέας είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου.

Καθώς και τις σχετικές σελίδες στο Facebook https://www.facebook.com/european.asparaguskiwi/,

Instagram https://www.instagram.com/european_asparaguskiwi/

και στο YouTube https://www.youtube.com/@europeanasparaguskiwi.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Βελεστίνο στην περιοχή Μαγνησίας

Loading

Play