Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τα εκπτωτικά πακέτα και οι προσφορές που ανακοινώθηκαν ανά εταιρεία – Δείτε τα παραδείγματα και τους περιορισμούς

Μετά τις συστάσεις της κυβέρνησης για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι εταιρείες προχώρησαν στην παρουσίαση πακέτων προσφορών και εκπτώσεων που ξεκινούν από 11 % και φθάνουν και 50% σε εσωτερικά νησιωτικά δρομολόγια, από τις 17 Ιουλίου

Μόλις 4 συν μία εταιρείες έχουν ανακοινώσει προσφορές, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Ωστόσο αναμένεται να παρουσιάσουν τα πακέτα τους και άλλες εταιρείες εντός των ημερών.

propoli

Οι εκπτώσεις αφορούν κυρίως τετραμελείς οικογένειες, τρίτεκνους, πολυτέκνους και δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού και στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο για το ταξίδι της επιστροφής.

Το Attica Group και η Sea Jets έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας. Οι άλλες δύο που εκκινούν από την Ραφήνα, Golden Star Ferries και Fast Ferries ανακοίνωσαν εκπτώσεις 20% σε όλες τις κατηγορίες αλλά για μία μόνο ημέρα την εβδομάδα, η μεν πρώτη κάθε Τρίτη και η δεύτερη κάθε Τετάρτη προκαλώντας σχόλια. Η… «συν μία» εταιρεία είναι η ΑΝΕΚ που δραστηριοποιείται σε κοινοπραξία με τον όμιλο Attica σε Ηράκλειο και Χανιά όποτε ακολουθεί την τιμολογιακή πολιτική του Ομίλου.

Άλλες δύο εταιρίες αναμένεται να ανακοινώσουν τις προσφορές τους τις επόμενες ημέρες.

Πολλοί εκδρομείς όμως έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήρια τους κι επομένως οι όποιες εκπτώσεις δεν τους αφορούν.

Τι έχουν ανακοινώσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες

 Η Attica Group ανακοίνωσε έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα Ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

 Έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να πληρώνουν μόνο το 5% του συνολικού ναύλου.

– Έκπτωση 40% έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY το οποίο στηρίζει για 8η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης των προηγούμενων ετών.

– Αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτήριων αξίας 20€.

Αύξηση της παροχή έκπτωσης 20% σε 125.000 από 80.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.

Η SeaJets ανακοίνωσε εκπτώσεις 30% σε εισιτήρια επιστροφής για τετραμελείς οικογένειες (επιβάτης και όχημα) και τριτέκνους (επιβάτη). Ειδικές εκπτώσεις 25% θα υπάρχουν για μετ’ επιστροφής εισιτήρια σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως Βόλος – Σποράδες, Ραφήνα προς νησιά των Κυκλάδων και Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο. Αξιοσημείωτο είναι ότι όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass. H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Ειδικότερα:

Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα.

Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

Έκπτωση Τριτέκνων 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στα δρομολόγια όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

Ειδικές εκπτώσεις

– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
– 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

– 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
– 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
– 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.

Η Golden Star Ferries ανακοίνωσε ότι προσφέρει έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία ANDROS QUEEN & SUPERFERRY από και προς Ραφήνα, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα. Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Παραδείγματα εκπτώσεων στις εκπτώσεις των ακτοπλοϊκών

Για παράδειγμα εάν μια τρίτεκνη οικογένεια με 2 παιδιά κάτω των 10 ετών και ένα παιδί άνω των 10 ετών ταξιδέψει σήμερα με το αυτοκίνητο από τον Πειραιά για την Πάρο θα πληρώσει 660 ευρώ.

Από την ερχόμενη Τρίτη με την έκπτωση 30% συγκεκριμένης εταιρίας θα πληρώσει 462 ευρώ. Δηλαδή 198 ευρώ λιγότερα.

Πολλοί, όμως είναι εκείνοι που δεν ανήκουν στις κατηγορίες των εκπτώσεων. Οι μειώσεις δεν είναι οριζόντιες και οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι πολλές.

Άλλη εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% στα εισιτήρια από 19 Ιουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο κάθε Τετάρτη κι αφορά όλα τα δρομολόγια από Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο με τ’ επιστροφής για όλες τις θέσεις και τα οχήματα.

Για παράδειγμα εάν 2 άτομα με ένα ΙΧ βγάλουν εισιτήριο σήμερα για Άνδρο θα πληρώσουν 200 ευρώ. Αν όμως ταξιδέψουν Τετάρτη που μπαίνει η έκπτωση θα πληρώσουν 160 ευρώ. Κερδίζουν δηλαδή 40 ευρώ.

Ποιοι μένουν εκτός

Οι εκπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 50% όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν θα καταφέρουν να ωφεληθούν, καθώς είτε έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια είτε γιατί οι γραμμές που τους αφορούν δεν εντάσσονται στις εκπτώσεις είτε γιατί δεν μπαίνουν στα οικογενειακά πακέτα.

Επιπλέον, όσοι ταξιδεύουν μόνοι, ζευγάρια (χωρίς παιδιά) και παρέες δύο ατόμων με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται να μην έχουν κάποια έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δείτε επίσης: Τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τραυματία μετά από σύγκρουση ΙΧ με κολώνα

Loading