Αλεξανδρούπολη: Έναρξη της 14ης Πανελλήνιας Συνόδου ΦοΔΣΑ

Σήμερα στην πρωτεύουσα του Έβρου τους συμμετέχοντες στη 14η Πανελλήνια Σύνοδο ΦοΔΣΑ, ο δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης καλωσόρισε:

Με την παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλεξανδρούπολης, του αναβαθμισμένου ρόλου που καλείται να παίξει στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, στο νέο της ρόλο στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού αλλά και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον τομέα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε συνεργασία με τους κατά τόπους ΦοΔΣΑ και με τη συμμετοχή εισηγητών και επιστημόνων με γνώση και εμπειρία στα θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, καθώς και εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, της ΚΕΔΕ και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο τίτλος της 14ης Συνόδου είναι «Ανάκτηση και Ανακύκλωση. Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων» και έχει ως κύριο θέμα την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίζεται με το νέο ΕΣΔΑ και την πρόσφατη νομοθεσία. Τους συνέδρους θα απασχολήσει και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και την Ευρώπης στις διήμερες εργασίες της Συνόδου, είναι οι: Μανώλης Γραφάκος γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων του ΥΠΕΝ, Carsten Rasmussen προϊστάμενος Τμήματος Ελλάδας και Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG REGIO, Νίκος Χιωτάκης διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Γιώργος Καπεντζώνης πρόεδρος Δικτύου ΦοΔΣΑ, Jean Tilly συντονιστής του τομέα αποβλήτων ΕΙΒ/JASPERS, Christopher Edge ανώτερο στέλεχος μηχανικών τμήματος κυκλικής οικονομίας EIB/JASPERS, Γιώργος Ηλιόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ).  

Δείτε επίσης: Πυρκαγιά στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης – Κινητοποιήθηκαν εναέριες και επίγειες δυνάμεις