85η ΔΕΘ / ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Αλέξης Τσίπρας: «Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ»

Οι δεσμεύσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αναλυτικά το σχέδιο που παρουσίασε και η αναφορά του στο ΕΣΥ:

-Δεσμεύομαι ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος.

-Καταργούμε τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των golden boys.

-Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

-Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

-Η διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα διορίζονται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στα υπουργεία.

Για το νέο ΕΣΥ είπε:

-Αυξάνουμε την χρηματοδότηση κατά 2 δισ. από τον κρατικό προυπολογισμό και 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο το 7% του ΑΕΠ για την υγεία.

-Καθιερώνουμε 2.000 ευρώ μισθό για τον νεοεισερχόμενο γιατρό

-Προχωρούμε σε 5.500 προσλήψεις υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν. Προσλήψεις 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

Επίσης δεσμεύτηκε πως ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 800 ευρώ.

«Θα καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη και θα δημιουργήσουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θα αποκαταστήσουμε το ιερό δικαίωμα στην απεργία και θα εφαρμόσουμε πιλοτικά το 35ωρο».

Στη συνέχεια μίλησε για τις αλλαγές που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσον αφορά στην παιδεία δίνοντας υπόσχεση πως σε βάθος τετραετίας θα διπλασιαστούν τα χρήματα που δίνονται στα πανεπιστήμια ενώ θα γίνουν και περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και όχι αστυνομικών ενώ δε θα υπάρχει η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων» ανέφερε και τόνισε: «Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας.».

Δείτε επίσης: Κεραμέως: «Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr