Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες Ημαθίας- Πέλλας ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσε ο παγετός σε καλλιέργειες σε Πέλλα και Ημαθία, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε οτι ζητά να καταβληθούν  άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες των περιοχών στην Κεντρική Μακεδονία, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από την επιδρομή της κακοκαιρίας. 

propoli

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι η καταστροφή στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλη, καθώς και οτι συνιστά πλήγμα για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την κονσερβοποιία και τη μεταποίηση των προϊόντων, τις μεταφορές, τις εξαγωγές, αλλά και τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή.

«Ως Περιφέρεια σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας. Σε συνεργασία με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας στείλαμε κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στήριξης των πληγέντων» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, που δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να στηριχθούν το ταχύτερο οι πληγέντες των δύο νομών, που η οικονομική δραστηριότητά τους επηρεάζει συνολικά την οικονομία στην Κεντρική Μακεδονία και θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη γενικότερα για την εθνική οικονομία.

Δείτε επίσης: Η ΔΕΗ θα γιορτάσει με παροχή “πράσινης ενέργειας” την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading