Αναχώρησε ανθρωπιστική βοήθεια 110 τόνων για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι της Πάτρας.

Αναχώρησαν σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από το λιμάνι της Πάτρας, 11 κοντέινερ με 110 περίπου τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, που προορίζονται για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Πρόκειται για τη δεύτερη αποστολή που γίνεται από το λιμάνι της Πάτρας υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και του αρμόδιου Υφυπουργού, Ανδρέα Κατσανιώτη.

propoli

Η ανθρωπιστική βοήθεια, που οργανώθηκε από την Hellenic Aid, την ΚΕΔΕ και τις Περιφέρειες της χώρας, έφτασε νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας και φορτώθηκε στο πλοίο Artemis Seaways, το οποίο αναχώρησε το μεσημέρι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη ενώ από εκεί, η ανθρωπιστική βοήθεια θα προωθηθεί προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Κατσανιώτης, δήλωσε:

«Χρέος μας είναι να ανταποκριθούμε, όχι μόνο στις τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες που δημιούργησε ο σεισμός, αλλά και στην τεράστια αρωγή που δείχνει ο ελληνικός λαός στους σεισμόπληκτους πολίτες της Τουρκίας. Συνεχίζουμε το έργο που αναλάβαμε, με διαρκή στόχο, η βοήθεια να φτάνει έγκαιρα εκεί που πρέπει».

Σημειώνεται εξάλλου, ότι επιπλέον 26 τόνοι με υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν αεροπορικώς στη Συρία τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με τη συνδρομή του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε επίσης: Τουρκία: Κοριτσάκι 5 ετών έσβησε τούρτα γενεθλίων σε καταυλισμό για σεισμόπληκτους

Loading