Ο εντοπισμός τους πραγματοποιήθηκε μετά από πολύωρες έρευνες της ΕΚΑΜ και του Πυροσβεστικού Σώματος
Έπειτα από ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε, φαίνεται ότι ο θάνατος των τριών αναρριχητών στα Καλάβρυτα οφείλεται σε πολλαπλές κακώσεις εξαιτίας της πτώσης από μεγάλο ύψος.
Υπνεθυμίζεται ότι μετά από πολύωρες έρευνες που ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σάββατου, το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκαν οι σοροί τους στην περιοχή ύδατα της Στυγός.
Νεκροί βρέθηκαν ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μορφή του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, ο Ιωάννης Τορέλλι, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών και ο Παναγιώτης Πέκος προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Κορινθίας, όλοι κάτοικοι εν ζωή Πατρών.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής η επιχείρηση μεταφοράς των σορών τους.
Οι σοροί των τριών ορειβατών – αναρριχητών αρχικά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγγι Ακράτας.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Νωρίτερα, ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες με εντολή τουυπ αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, εντόπισε ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε μπουφάν, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για τον εξοπλισμό των αγνοούμενων.
Αμέσως, δόθηκε σήμα στις επίγειες ορειβατικές δυνάμεις που υπό αντίξοες συνθήκες επιχειρούσαν στην περιοχή, να προσεγγίσουν το σημείο, όπου και βρήκαν τους τρεις μέχρι τότε αγνοούμενους. Στις αναζητήσεις συνέδραμε και το drone που διαθέτει η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.
Από γη και αέρος διαπιστώθηκαν ίχνη χιονοστιβάδας πολύ μεγάλου μεγέθους, στη βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός, 2χλμ. του Χιονοδρομικού.
Περισσότερα από 30 άτομα μεταξύ των οποίων 10 στελέχη της ορειβατικής ομάδας διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, οδηγοί βουνού φίλοι των αναρριχητών, προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου και μέλη εθελοντικών ομάδων, μετείχαν στην επιχείρηση μεταφοράς των σορών των τριών ορειβατών.
Διαδικασία που όπως ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των διασωστών.
Ο όγκος του χιονιού και η ομίχλη, δυσκόλευε τη βατότητα στο σημείο, ενώ υπήρχε ο κίνδυνος πρόκλησης νέων χιονοστιβάδων. Οι διασώστες μεταφέρονταν από το ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ και σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», από το σημείο που αφήνονταν απαιτούνταν τουλάχιστον 5 ώρες πεζοπορίας για να φθάσουν στην περιοχή που βρίσκονταν οι νεκροί αναρριχητές.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, μετά την εύρεση των αναρριχητών ανέφερε «Οι φόβοι για τη χιονοστιβάδα στα ύδατα της Στυγός 2 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού δυστυχώς επαληθεύτηκαν. Πενθούμε για τους αγαπημένους φίλους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια».
Δείτε επίσης: Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ανατροπή στην υπόθεση του δολοφόνου – Ποιον έδειξαν οι συλληφθέντες
- Υποστήριξη του Ρούμπιο προς το Ισραήλ στον Νετανιάχου
- Απελευθέρωση του πληρώματος του Galaxy Leader από τους Χούθι
- Γάζα: Ισραήλ ανακοινώνει τον θάνατο Παλαιστίνιου μαχητή εν μέσω εκεχειρίας
- Παναθηναϊκός: Στο νοσοκομείο και ο Αντωνιάδης μετά τον Δομάζο
- Σερβία: Διαρκείς φοιτητικές καταλήψεις και μεγάλες διαδηλώσεις