Ανδρέας Μικρούτσικος για το Μουσικό Κουτί: «Όλα χάνονται μπροστά στο μεγαλείο του Θάνου»

Μπορεί να ήταν συγκινημένος αλλά δεν κρατήθηκε ο Ανδρέας Μικρούτσικος ο οποίος μίλησε για ακόμη μια φορά για το μεγαλείο του Θάνου.

Του Θάνου όλης της Ελλάδας που με τα τραγούδια του συντρόφευε και συντροφεύει κάθε μέρα την ζωή μας, τους αγώνες μας, μέχρι – όπως έλεγε – ο ψαράς να γράφει ποιήματα και ο ποιητής να ψαρεύει.

«Θα σας πω απλά ότι ακούσω τραγούδια του στο ραδιόφωνο, επειδή ακούγονται συνέχεια, και αλλάζω σταθμό. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να ακούσω ένα τραγούδι του ολόκληρο. Έφυγα ακόμα και όταν παίξανε τη “Ρόζα” του στο J2US. Βρήκα κάτι άλλο να κάνω εκείνη την ώρα. Δεν το ‘χω πει στην Ελένη ότι δε μπορώ να ακούσω τα τραγούδια του αλλά της έχω πει να αλλάξει σταθμό και καταλαβαίνει ότι είναι γι’ αυτόν τον λόγο. Μου είναι αδύνατο… Δεν είναι ένα ξαφνικό γεγονός που σε ξαφνιάζει» είπε αρχικά.

«Είναι ένα πράγμα που είχε το χρόνο του με την έννοια ότι ήταν ένας καρκίνος που τον πάλεψε, έδωσε μάχη τρομερή. Ήταν ετοιμοθάνατος και έδινε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και να πρέπει να πει τους “7 νάνους” που σημαίνει ότι σήκωνε το πιάνο επάνω. Έτρεμαν τα χέρια του την ώρα που σου μίλαγε και την ώρα που ερμήνευε σήκωνε το πιάνο επάνω. Έλεγες, “θα το βγάλει το τραγούδι;”» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Δεν έβγαζε απλά το τραγούδι, έβγαζε όλη την παράσταση και ξεσήκωνε τον κόσμο. Μερικά πράγματα για κάποιους δυστυχώς είναι δύσκολο να αφομοιωθούν… Μου είναι πιο εύκολο να κλαίω… Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις μέρες μετά τον θάνατό του έπαθα πνευμονικό οίδημα».

Κλείνοντας του ζήτησαν να σχολιάσει την χθεσινή εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ και την μη κλήση του, ωστόσο αρκέστηκε να πει ότι «στη μνήμη του αδελφού μου αυτό είναι ύβρις, να ασχολούμαι και να δίνω πληροφορίες για το τι συνέβη».

Δείτε επίσης: Ο Θάνος Μικρούτσικος ταξιδεύει με τα Blues του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών