ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στον δήμο Φυλής με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής

Τον σχεδιασμό για την ανέγερση ενός νέου σχολείου παρουσίασε ο δήμος Φυλής.

Πρόκειται για το 5ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, το οποίο θα χτιστεί δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής.

propoli

Το εμβαδόν της έκτασης ανέρχεται σε 5.558,35 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα σχολική μονάδα θα αποτελείται από δύο κτίρια. Το κυρίως κτίριο θα έχει υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο. Στο επίπεδο του ισογείου θα στεγάζεται η διοίκηση, με το γραφείο των καθηγητών και τα γραφεία διευθυντή και υποδιευθυντή, θα υπάρχουν πέντε αίθουσες διδασκαλίας με βορεινό προσανατολισμό, χώροι υγιεινής των μαθητών σε θέση ώστε να εξασφαλίζεται εύκολη πρόσβαση τόσο από το εσωτερικό όσο και από την αυλή και οι χώροι υγιεινής κοινού-προσωπικού και ΑμεΑ.

Στο επίπεδο του α’ ορόφου θα στεγάζονται πέντε εργαστήρια, δύο αίθουσες ξένων γλωσσών και μια αίθουσα διδασκαλίας. Επίσης χωροθετείται η βιβλιοθήκη κοντά στο κεντρικό κλιμακοστάσιο, καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Το υπόγειο θα περιλαμβάνει τις αποθήκες, το γενικό αρχείο και τους απαραίτητους χώρους των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου. Θα στεγάζει ακόμη χώρο με εννέα θέσεις στάθμευσης. Το ανατολικό τμήμα με στέγη θα φέρει φωτοβολταϊκές μονάδες με νότιο προσανατολισμό.

Το ισόγειο του δεύτερου κτιρίου θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τη Σκηνή, η οποία μέσω οριζόντιου διαδρόμου θα ενώνεται με τα αποδυτήρια αγοριών-κοριτσιών, τα WC αυτών και την αποθήκη του συγκροτήματος.

«Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι πάντα έτοιμος να λύσει προβλήματα. Αυτό έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση και τον ευχαριστώ δημόσια», ανέφερε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πρόσθεσε: «Για να δρομολογηθεί ένα έργο πρέπει να δουλέψει καλά ο μηχανισμός του δήμου. Δουλέψαμε όλοι μαζί και πετύχαμε τη χρηματοδότηση ενός έργου, που θα προσφέρει καλύτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις στη σχολική κοινότητα».

Δείτε επίσης: Σε δημοπρασία τα εμβληματικά γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου

Loading