Την «πολύ σοβαρή ανησυχία τους» για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται – με το εργασιακό νομοσχέδιο – η εξίσωση αποζημιώσεων απόλυσης ή συνταξιοδότησης των εργατοτεχνιτών με αυτές που ισχύουν για τους υπαλλήλους, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των κλάδων της ένδυσης και της υπόδησης.
«Πρόχειρα και χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη του κόστους και των επιπτώσεων μιας τόσο βίαιης και αιφνιδιαστικής μεταβολής στην ανταγωνιστικότητα και στην καθαρή θέση των επιχειρήσεων, το κόστος των απολύσεων τριπλασιάζεται έως και τετραπλασιάζεται για τους εργοδότες εν μία νυκτί», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων (ΣΚΕΕ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιοτεχνών – Βιομηχάνων Υποδημάτων & Εξαγωγέων (ΕΛΣΕΒΒΥΕ).
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι η επίμαχη ρύθμιση πλήττει πρώτα την παραγωγή και τη βιομηχανία, δηλαδή τους πιο ευαίσθητους και σημαντικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Την ίδια στιγμή, προστίθεται, δίνεται το μήνυμα στους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στην Ελλάδα ότι το ρυθμιστικό περιβάλλον μπορεί να αλλάξει με τρόπο απρόβλεπτο, ανατρέποντας χωρίς καμία απολύτως προειδοποίηση τους όποιους σχεδιασμούς.
«Για τον λόγο αυτό, επιβάλλεται κατά την γνώμη των κλαδικών μας οργανώσεων η επανεξέταση του θέματος, αφού πρωτίστως πραγματοποιηθεί εξαντλητική μελέτη επιπτώσεων στην οικονομία και στο επιχειρείν. Η νομοθέτηση μιας συνολικής ρύθμισης που θα καταργεί συνολικά τον υφιστάμενο σήμερα διαχωρισμό πρέπει να γίνει, αλλά με τρόπο που να απλοποιεί τις διαδικασίες και να μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος των επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.
Δείτε επίσης: ΚΕΠΕ: O τουρισμός, ο «στυλοβάτης» της ανάπτυξης για το 2021