Μια σειρά από ασθενείς σεισμικές δονήσεις, που προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους, σημειώθηκε μεταμεσονύκτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Η πρώτη σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 00:17 και είχε μέγεθος 2,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε περίπου 9 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας, με εστιακό βάθος στα 13,1 χιλιόμετρα. Μερικά λεπτά αργότερα, στις 00:21, σημειώθηκε δεύτερος σεισμός μεγέθους 2,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Στις 00:27 ακολούθησε ο ισχυρότερος από τη συγκεκριμένη ακολουθία, με μέγεθος 3 Ρίχτερ, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ακολούθησαν άλλες επτά δονήσεις, όλες χαμηλότερης έντασης, με μέγεθος κάτω από 2 Ρίχτερ.
Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Μικρή ενεργοποίηση του ρήγματος της Φυλής»
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε: «Σεισμοί μικρού μεγέθους, μικρότερου του 3, την τελευταία ώρα στην Αττική, βόρεια από τη Μαγούλα, νότια από τα Σκούρτα. Οι προκαταρκτικές λύσεις δείχνουν μάλλον μικρή ενεργοποίηση του ρήγματος της Φυλής στις νότιες παρυφές της Πάρνηθας.»
Άκης Τσελέντης: «Το παρακολουθούμε»
Από τη δική του πλευρά, ο Άκης Τσελέντης σχολίασε: «Από το μεσημέρι γίνονται κάποιοι μικροσεισμοί σε Ελευσίνα – Μάνδρα. Χωρίς να μπορώ ακόμη να πω κάτι πιο συγκεκριμένο, το παρακολουθούμε πάντως. Να έχετε κατά νου τα γνωστά μέτρα προφύλαξης. Το ίδιο φαινόμενο είχαμε αρκετές φορές στο παρελθόν ΧΩΡΙΣ να έχουμε κάποιο σημαντικό σεισμό.»
Πηγή: thetoc.gr