ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άνοιξε τις πόρτες του το αρχαιολογικό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, με θησαυρούς παγκόσμιας εμβέλειας, το αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, άνοιξε από σήμερα τις πύλες του.

Το μουσείο επαναλειτουργεί με τη μέγιστη προστασία για επισκέπτες και εργαζόμενους και όλως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο, ώστε να ελέγχεται η ροή και να μην προκαλείται συνωστισμός.

Ειδικότερα, για το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος για τους επισκέπτες, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις με σήμανση για την αναμονή των επισκεπτών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων και ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου.

Επίσης, προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στο μουσείο ανά ώρα, όπως και συγκεκριμένες διαδρομές.

Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την συχνή καθαριότητα όλων των χώρων, ενώ υπάρχουν και αντισηπτικά χεριών.

Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου, που έχει ανοίξει εδώ και περίπου ένα μήνα, η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή και δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, αφού κάθε χρόνο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρχε μεγάλη κίνηση.»

Η ίδια όπως τόνισε, ελπίζει με το άνοιγμα του τουρισμού να είναι μεγαλύτερα και τα νούμερα της επισκεψιμότητας.