Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αφήνει ο Οικονόμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2023 άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτώμενος σχετικά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2023 άφησε ο Γιάννης Οικονόμου, ερωτώμενος σχετικά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών.

Την 1η Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2022.

«Θα είναι η δεύτερη αύξηση μέσα στο 2022 και θα είναι σημαντική. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει και νέα του χρόνου. Η άποψη και η πολιτική μας διαμορφώνει ένα πλαίσιο που κινείται προς τα εκεί πων οι μισθοί πρέπει να ανέβουν και ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Όταν οι δουλειές πηγαίνουν καλά, όταν τα κέρδη αυξάνονται, μέρισμα πρέπει να πηγαίνει και στους εργαζόμενους. Η πραγματικότητα είναι ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι χαμηλοί κάτι που δημιουργεί προβλήματα στη διαβίωση των εργαζομένων στη χώρα μας».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα μιλώντας για τη στήριξη στους πιο ευάλωτους πολίτες τόνισε: «Ο πρωθυπουργός έχει αναπτύξει πρωτοβουλία στην ΕΕ, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, η Επιτροπή έχει πάρει εντολή να καταθέσει προτάσεις στη Σύνοδο Κορυφής, επεξεργαζόμαστε και εσωτερικό σχέδιο που όταν θα είμαστε έτοιμοι θα το ανακοινώσουμε. Μέσα στον Απρίλιο εφαρμόζονται μέτρα που ανακοινώσαμε έναν μήνα πριν. Ανάμεσα σ’ αυτά και τα 200 ευρώ στους ευάλωτους για να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Όποια μέτρα η κυβέρνηση αποφασίσει μέσα στα όρια της οικονομίας ποια θα φέρουν άμεσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα ανακοινωθούν στην ώρα τους».

Δείτε την ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου:

Δείτε επίσης: Φιλιππίνες: Πιστοί αυτομαστιγώνονται μέχρι να ματώσουν