Άνοιγμα εστίασης: Ποιοι είναι οι κανόνες λειτουργίας από 3 Μάϊου

Αρχίζει ξανά από τις 3 Μαΐου η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, μόνο στους εξωτερικούς χώρους και με υποχρεωτική πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ δυο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό.

Η συγκεκριμένη απόφαση ανακοινώνεται άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με τον ΚΑΔ 56.10, υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03, υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06, υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07, υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό, όπως και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή ( ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Σύμφωνα με τη διάταξη οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί και η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Ταυτόχρονα, κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery, με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, όταν τους ζητηθεί στον έλεγχο θα πρέπει να φαίνεται από το TAXIS, ότι ο ΚΑΔ αποτελεί κυρία δραστηριότητα πριν την 1η Μαρτίου 2020, ενώ παραμένουν σε αναστολή οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ 5621 και 5630 και οι οκταψήφιοι αυτών.

Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με ΓΣΕΒΕΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, είχε συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά.

Μετά τη συνάντηση ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

«Συναντηθήκαμε με τον κ. Καββαθά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Κυβερνήσεως για το πώς θ’ ανοίξει η εστίαση από τις 3 Μαΐου. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που έχουμε είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό κι ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και τη νίκη της κατά της πανδημίας θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με καλή θέληση όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς τόνισε:

«Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό, Α. Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα, Π. Σταμπουλίδη με θέμα την επανεκκίνηση της εστίασης. Τα μέτρα όπως τα είδα, είναι σε θετική κατεύθυνση και βελτιώνουν την εικόνα που είχαμε. Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την εφαρμογή τους. Και βέβαια πρέπει να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού όλων. Θα το πω για ακόμη μια φορά: έχω εμβολιαστεί με AstraZeneca».

Δείτε επίσης: Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.754 νέα κρούσματα, 819 διασωληνωμένοι και 76 νεκροί- Ο χάρτης της διασποράς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ