(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ανοίγουν φάκελοι για σιδηροδρομικά δυστυχήματα μετά από εντολή Ντογιάκου

Οι φάκελοι όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας αναμένεται να ανοίξουν όπως ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ.

Ο ΟΣΕ είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή για πολλά ερωτήματα τα οποία σχετίζονται με σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος ζητάει να ενημερωθεί για το πόσα δυστυχήματα σημειώθηκαν, πόσα θύματα υπήρχαν, σε ποια σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου έγιναν και τι ακολούθησε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαιτίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία ζητήθηκαν έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί το αν καταλογίστηκαν σωστά οι ευθύνες, μέχρι ποιο σημείο έγιναν έρευνες και αν πρέπει να γίνει επανεξέταση από τη Δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας άνοιξε ήδη το φάκελο για το δυστύχημα που είχε γίνει στο Άδενδρο πριν από λίγα χρόνια, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Η τραγωδία τέθηκε εκ νέου στο μικροσκόπιο ώστε να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να ανοίξει ξανά η έρευνα.

Ο λόγος για τον οποίο επενέβη ο κ. Ντογιάκος είναι επειδή όπως και τώρα, έτσι και τότε έγινα καταγγελίες για ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Εκτός από το δυστύχημα στο Άδενδρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές αναμένεται να θέσουν επί τάπητος ακόμη τρία συμβάντα, τα οποία είναι τα εξής:

  • 16 Μαΐου 2016: Σύγκρουση μηχανήματος συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών με ψεκαστικό σταθερής τροχιάς του ΟΣΕ, στις Σέρρες, με απολογισμό δύο θανάτους και δύο τραυματισμούς.
  • 30 Σεπτεμβρίου 2019: Θανάσιμος τραυματισμός 55χρονου επιβάτη κατά την επιβίβαση στον Δομοκό.
  • 21 Ιουνίου 2022: Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. σε αυτόματη φυλασσόμενη διάβαση στη Λάρισα, με αποτέλεσμα τον θάνατο οδηγού.

Δείτε επίσης: Οικονόμου για Τέμπη: «Οι πολιτικοί που έχουν οποιονδήποτε ρόλο στην υπόθεση οφείλουν να μιλήσουν»

Loading