Αντιδρούν οι μαθητές του Κιλκίς – Υπό κατάληψη όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης της πανδημίας αντιδορύν οι μαθητές του Κιλκίς με καταλήψεις

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη του Κιλκίς τελούν υπό κατάληψη από το πρωί. Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν το το 1ο και το 2ο Λύκειο, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο και τα δυο ΕΠΑΛ της πόλης.

Το 2ο Λύκειο Κιλκίς εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα

“Το σχολείο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα υπόλοιπα ομοφρονούντα σχολεία της πόλεως και θέλοντας την – με δίχως άλλο τρόπο – προβολή των αιτημάτων του, τελεί υπό κατάληψη από το δεκαπενταμελές και την υπόλοιπη μαθητική κοινότητα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και η υπουργός κ. Κεραμέως, αγνοώντας τις επιδείξεις των ειδικών και αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία μαθητών/τριων και διδασκόντων/ουσών ομού, αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω του δριμυτέρου κύματος της πανδημίας από την αρχή της. Παρά τα προερχόμενα από όλες τις πλευρές παράπονα, τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, πράγμα που οδηγεί στην διασπορά του ιού και στην απουσία πολλών συμμαθητών/τριών μας από τα μαθήματά τους, χωρίς την δυνατότητα αναπλήρωσης ή παρακολούθησής τους διαδικτυακά. Το θέμα αυτό είναι αρκετά κρίσιμο, ιδίως για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου. Δυστυχώς, μαθητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες δεν είναι οι αρμόδιοι για την λήψη των κατάλληλων – βάσει της κοινής λογικής – μέτρων, ωστόσο ευελπιστούμε ότι με την ύστατη κίνηση της κατάληψης του κτηρίου, θα εισακουσθούν τα αιτήματά μας – η παύση των δια ζώσης μαθημάτων και η αντικατάστασή τους από διαδικτυακά – από τους φορείς της πολιτείας.

Οι καταλήψεις στο Κιλκίς γίνονται στο πλαίσιο πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΜΕ Κιλκίς στην τρέχουσα πρώτη εβδομάδα  από την επαναλειτουργία των σχολείων καταγράφηκαν 119 θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές οι οποίοι τελούν σε καθεστώς καραντίνας.

Σημειώνουμε ότι τα μαθήματα συνεχίζονται και γίνονται, όπως ο νόμος προβλέπει, διαδικτυακά”.

Δείτε επίσης: Χαλκίδα: Ανήλικος διέρρηξε το κυλικείο ενός σχολείου

Loading