Αντίνοος Αλμπάνης: «Όσο σκέφτομαι τι μπορεί να πέρασαν τα θύματα του Φιλιππίδη φρίττω »

Για την περιπέτεια της υγείας του και για το ελληνικό metoo μίλησε ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σκέφτεται τα θύματα του Φιλιππίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» ανέφερε για το πρόβλημα υγείας που είχε: «Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παίξεις άρρωστος ή να πρέπει να ψυχαγωγήσεις τον κόσμο ενώ μπορεί να έχεις χάσει έναν δικό σου άνθρωπο και ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό» δήλωσε ο ηθοποιός αρχικά, ενώ τόνισε πως φοβήθηκε ότι θα χάσει τη ζωή του.

«Είναι σαν να ανοίγει μια καταπακτή κάτω από τα πόδια σου και δεν ξέρεις τι να πρωτοαπλώσεις για να μη σε ρουφήξει. Είναι μια δύσκολη στιγμή αυτή της ανακοίνωσης.

Αυτό που θυμάμαι ότι ένιωσα είναι το άγνωστο, το τίποτα, το μηδέν, το πουθενά, το δεν ξέρω που πάω και ποιος είμαι. Δεν ξέρω αν θα ζήσω κι αν θα πάει καλά αυτό το πράγμα. Φοβήθηκα φρικτά για τη ζωή μου. Πάρα πολύ. Το θέμα μου σήμερα είναι να μπορέσω να ξεπεράσω αυτούς τους φόβους»

Αναφορικά με τις καταγγελίες στο χώρο του θεάματος, είπε: «Υπήρξαν δύσκολες συνεργασίες. Άνθρωποι δύσκολοι, σκληροί, απάνθρωποι σε πολλές στιγμές που πίστευαν οτι με το να σε μειώσουν ή με το να υπογραμμίζουν τον ρόλο της εξουσίας που έχουν θα γίνουν οι ίδιοι σπουδαίοι.

Πριν φτάνω στο “αν αξίζει”, έψαχνα να βρω πρώτα το εάν μου αξιζει να το δέχομαι αυτό. Σε αυτές τις ηλικίες λες μάλλον κάτι ξέρει αυτός και μου αξίζει όλο αυτό το bullying που υφίσταμαι. Το περνάς κάπως έτσι. Είναι το σύνδρομο της Στοκχόλμης».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη σημείωσε: «Δεν είχα φανταστεί οτι θα έκανε όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται. Την περίοδο που τον γνώρισα και συνεργαζόμασταν δεν είδα τίποτα απ’ όλα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζω, σέβομαι και πιστεύω όλα τα κορίτσια για όλα αυτά που έχουν πει. Και μόνο που πλησιάζω να σκεφτώ τι πέρασαν τα θύματα με αυτόν τον άνθρωπο, φρίττω. Δεν είναι κάτι που ούτε είναι ευχάριστο ούτε έχει πλάκα. Αν καταδικαστεί θα πρέπει να σοβαρευτουμε πολύ ως κοινωνία». 

Δείτε επίσης: Η εταιρεία Lidl «αδειάζει» τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση υπουργών»