Αντιπλημμυρικά έργα στην παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυκάστρου – Ευζώνων

Αντιπλημμυρικά έργα πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην Παλιά Εθνική Οδό 1, από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης μέχρι τους Ευζώνους, μέσω Πολυκάστρου.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έγιναν σε συμβολές του δρόμου με αγροτικούς δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Μικρόδασος, ώστε να αποτρέπεται η συγκέντρωση υδάτων στο κατάστρωμα του δρόμου.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν τμήμα του έργου συντήρησης της παλιάς εθνικής οδού, η οποία δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων τόσο λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε συνοριακή πύλη εισόδου, όσο και του ότι αποτελεί εναλλακτική διαδρομή έναντι της ΠΑΘΕ, επί της οποίας λειτουργούν τα διόδια των Ευζώνων.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται συντηρήσεις, αποκαταστάσεις και διαγραμμίσεις ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1,4 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της ΠΕ Κιλκίς – Ίδιοι Πόροι.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην 28η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης- Πλαγιαρίου- Επανομής από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες τοποθέτησης στηθαίων, στο ύψος του 1ου χλμ της επαρχιακής οδού (από την είσοδο της Επανομής έως το φανάρι αναστροφής) για τον διαχωρισμό της κυκλοφορίας.

©Πηγή: amna.gr