Απάτη: Ελεύθεροι ο 34χρονος αστυνομικός που περιπολούσε στο Μαξίμου και ο 53χρονος επιχειρηματίας

Ο 34χρονος αστυνομικός και ο 53χρονος επιχειρηματίας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους σχετικά με κατηγορίες απάτης.

Ο αστυνομικός πρέπει να καταβάλει εγγύηση 3.000 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας 5.000 ευρώ. Και οι δύο πρέπει να εμφανίζονται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

propoli

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., παρίστανε τον εαυτό του ως οικονομολόγος και υποσχόμενος να βοηθήσει πολίτες να επιλύσουν χρηματοοικονομικά θέματα. Υποτίθεται ότι ζητούσε χρήματα για να τους βοηθήσει με την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, αλλά ο ίδιος αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

Από την άλλη πλευρά, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι εκτελούσε νόμιμες εργασίες που του ανατίθεντο από πελάτες του.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, παράβαση καθήκοντος, και πλαστογραφία.

Ο αστυνομικός είχε περιπολίες ασφαλείας γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου μία φορά την εβδομάδα, και τα γραφεία της επιχείρησης βρίσκονταν κοντά σε αυτόν, προκειμένου να εκτελεί τις υποτιθέμενες εργασίες του. Αξίζει να σημειώθεί ότι ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δείτε επίσης: Σέρρες: Πέταξε από το μπαλκόνι 78 χρυσές λίρες σε απατεώνες που της έλεγαν ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο

Loading