Απειλείται η ζωή γνωστού Έλληνα Youtuber – «Έχεις 48 ώρες να σβήσεις τα βίντεο, αλλιώς σου κόβουμε το λαιμό» (pics&vid)

Ο γνωστός δημιουργός διαδικτυακού περιεχομένου καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, ώστε να κατεβάσει βίντεο που ενθαρρύνει τον κόσμο να τοποθετήσει κάμερες σε δημόσιους χώρους

Σε καταγγελία για απειλές κατά της ζωής του, εάν που δεν «κατεβάσει» όλα του τα βίντεο, προχώρησε γνωστός Έλληνας Youtuber.

Ο γνωστός στο YouTube ως «Unboxing Specialist», ή κατά κόσμον Σωτήρης, που αναρτά κριτικές προϊόντων μέσω του καναλιού του, διευκρίνισε πως οι απειλές αφορούν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και την οικογένειά του.

Ο Youtuber με τους περίπου 200.000 ακολούθους, έκανε γνωστό μέσω του τελευταίου του χρονικά βίντεο με τίτλο «ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ! ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟ; 2022», ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται απειλητικά μηνύματα μέσω e-mail. Μάλιστα, παρουσίασε δημόσια κάποια από αυτά.

«Σωτήρη σβήσε όλα τα βίντεο που προτρέπεις τον κόσμο να βάλει κάμερες ΠΑΡΑΝΟΜΑ να παρακολουθούν δημόσιο χώρο. Σου δίνουμε 48 ώρες να το κάνεις αλλιώς ερχόμαστε να σε μαχαιρώσουμε στο λαιμό και θα στο κόψουμε», αναφέρει το μήνυμα που παρουσίασε πρώτο και το οποίο στάλθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

Το επόμενο καταλήγει με προσβολές, αναφέροντας: «Δεν κατέβασες κανένα βίντεο (…). Θα φας 50 μαχαιριές παντού. Είσαι νεκρός (…) Παρακολουθούμε την γυναίκα σου, ξέρουμε τα αυτοκίνητά σου και που μένεις. Ερχόμαστε είσαι νεκρός».

«Ρε […] συνεχίζεις να ανεβάζεις βίντεο με κάμερες παντού; κατεβάσετε τα όλα – Βγάλτα αν θες να ζήσεις και μη ξανά ανεβάσεις τίποτα […] θα σε μαχαιρώσουμε μέχρι θανάτου ξέρουμε που μένεις σε παρακολουθούμε. Στις νέες ανθρωποκτονίες οι δολοφόνοι ενημερώνουν τα θύματα – Να το θυμάσαι αυτό το μήνυμα», γράφει το τελευταίο e-mail που έλαβε τη Δευτέρα.

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, θέλουν τον ίδιο να έχει άμεσα ενημερώσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία φέρεται να τον παρότρυνε να καταθέσει μήνυση, κάτι που έκανε την ίδια ημέρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Πάντως, όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που στέλνουν τα μηνύματα, να είναι επιτήδειοι που δεν εννοούν όσα λένε. Παρ’ όλα αυτά, τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του έχουν ανησυχήσει, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή τους.

Δείτε επίσης: Ούτε οι κούκλες στις βιτρίνες γλίτωσαν από τον μισογυνισμό των Ταλιμπάν – Αποκεφάλισαν μανεκέν καταστημάτων