Απίστευτο: 57 πυρκαγιές σ΄ ένα 24ωρο – Συναγερμός από την ΓΓΠΠ

Πενήντα επτά δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε συνεχόμενη ετοιμότητα.

Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη.

Επίσης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς καταλυτική ήταν η συνεισφορά του στρατού, ο οποίος με επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνέδραμε τα μέγιστα στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα για πέντε περιφέρειες της χώρας 

Ανακοίνωση με την οποία σημάνει τον συναγερμό για την σημερινή ημέρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει:

www.civilprotection.gr του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Εύβοια: Σύλληψη ενός υπόπτου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ