Απολύονται οι εργαζόμενοι στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ την ώρα που παραλύει το ΕΣΥ

«Η κ. Αγαπηδάκη έλεγε ότι θα απορροφηθούμε στο ΕΣΥ ωστόσο δεν ξέρουμε ούτε πότε θα βγουν οι προκηρύξεις ούτε πότε θα βγουν τα αποτελέσματα» λέει στην politic ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Κατσαρός.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κετικίδης

propoli

Αβέβαιο είναι το επαγγελματικό μέλλον όσων συστρατεύθηκαν με τον ΕΟΔΥ στην περίοδο της πανδημίας, αφού η σύμβασή τους λήγει στις 30 Νοεμβρίου και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι αφού δεν αναμένεται να γίνει ανανέωση.

Πρόκειται για οδηγούς, υγειονομικό προσωπικό πολλών ειδικοτήτων αλλά και διοικητικούς.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Κατσαρός μίλησε στην politic και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρά το γεγονός ότι η υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε ότι θα απορροφηθούν στο ΕΣΥ, δεν έχει βγει ακόμη καμία προκήρυξη με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι άνεργοι από 1 Δεκεμβρίου.

«Η κ. Αγαπηδάκη έλεγε ότι το πρόγραμμα λήγει στις 30 του μηνός και θα απορροφηθούμε στο ΕΣΥ και σε άλλες δομές μέσα από προκηρύξεις στις οποίες θα έχουμε μια εξτρά μοριοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι 30 Νοεμβρίου είναι η τελευταία μέρα δειγματοληψιών και 1 Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη μέρα ανεργίας για τους 1.047 ανθρώπους που ήταν στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Δεν ξέρουμε όμως ούτε πότε θα βγουν οι προκηρύξεις ούτε πότε θα βγουν τα αποτελέσματα» δήλωσε αρχικά.

«Το υπουργείο θα μπορούσε να κάνει μια ανανέωση της σύμβασης μέχρι να βγουν οι προκηρύξεις έτσι ώστε να μη σταματήσουμε ούτε μια μέρα τη δουλειά. Αν απολυθούμε εμείς τότε θα μιλάμε για μια τεράστια συρρίκνωση του οργανισμού. Από κολοσσός δηλαδή θα γίνει ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε στη συνέχεια.

«Αν έρθει κάποιος άλλος ο οποίος έχει μεγαλύτερη εμπειρία και έχει και τρία χρόνια ανεργίας, τότε η δική μου προσφορά δεν υφίσταται. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους οι προσέφεραν όλο αυτό το διάστημα, δε θα μπουν πουθενά ούτε με αυτήν την προκήρυξη».

Παράλληλα ο κ. Κατσαρός εξέφρασε και το παράπονό του για το γεγονός ότι όσοι εργάζονται τώρα στον ΕΟΔΥ μπήκαν μπροστά στις δύσκολες μέρες της πανδημίας, και πλέον ενδέχεται να μείνουν χωρίς δουλειά λόγω του ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να απορροφηθούν από το ΕΣΥ.

«Οι 1.047 άνθρωποι που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, μπήκαν μπροστά στην εποχή της πανδημίας. Ο Οργανισμός έβγαλε τρεις προκηρύξεις για να συμπληρώσει το προσωπικό και δεν ήθελε να έρθει κανείς λόγω της κατάστασης του κορονοϊού. Μπήκαμε δηλαδή εμείς στον πόλεμο, βγήκαμε νικητές και τώρα έρχονται κι άλλοι οι οποίοι δεν είχαν συστρατευθεί τότε».

Επίσης μίλησε με ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός ότι αν αποδυναμωθεί ο ΕΟΔΥ και υπάρξουν μεταναστευτικές ροές λόγω του πολέμου, δε θα γίνεται κανένας έλεγχος στους ανθρώπους που θα επιχειρήσουν να έρθουν στη χώρα μας.

«Αν αποδυναμωθεί τώρα ο ΕΟΔΥ και έχουμε αύξηση μεταναστευτικών ροών λόγω του πολέμου, δε θα υπάρχει κανένας άνθρωπος να ελέγξει αυτούς που θα έρθουν» δήλωσε.

Δείτε επίσης: Ρεπορτάζ POLITIC: Εντυπωσιακή αύξηση των πλαστικών επεμβάσεων στη Θεσσαλονίκη

Loading