Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Διαθήκη που ανακοινώθηκε στο μνημόσυνο και οι κληροδοσίες της

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Διαθήκη που ανακοινώθηκε στο μνημόσυνο και οι κληροδοσίες της

Ανακοίνωση της διαθήκης του αρχιεπισκόπου Αναστασίου κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου του στα Τίρανα. Η διαθήκη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αναστάσιου διαβάστηκε σήμερα, κατά την τέλεση του μνημοσύνου του στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα. Παρόντες στην τελετή ήταν σημαντικές προσωπικότητες της Εκκλησίας και πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο τοποτηρητής της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ.

Ο μητροπολίτης Ιωσήφ μετέφερε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ η Ελληνική Πρεσβεία εκπροσωπήθηκε από τον επιτετραμμένο πρέσβη, Αθανάσιο Αστρακά. Μετά την τελετή, εκατοντάδες πιστοί επισκέφθηκαν τον τάφο του Αρχιεπισκόπου για προσκύνημα.

Στη διαθήκη του, ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Εκκλησία της Αλβανίας και ζήτησε συγχώρεση από όσους πίκρανε, ενώ συγχώρεσε και όσους τον πίκραναν. Όσον αφορά την περιουσία του, τονίζει ότι δεν διαθέτει κινητή περιουσία. Οι καταθέσεις του, που είναι στο όνομά του, προορίζονται για την ολοκλήρωση του καθεδρικού ναού και για τη μισθοδοσία των ιερέων.

Επιπλέον, τα βιβλία του επιθυμεί να διανεμηθούν στην Ορθόδοξη Ακαδημία του Δυρραχίου και σε άλλες βιβλιοθήκες των Μητροπόλεων, ενώ τα προσωπικά του αντικείμενα παραχωρούνται στους συνεργάτες του που τον στήριξαν. Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου από το Κληρικολαϊκό Συμβούλιο, που θα υποβάλει τις υποψηφιότητες για τη θέση του διάδοχου.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play