Άρχισε η καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 25,6 εκατομμυρίων ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Σήμερα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καταβολής αποζημιώσεων σε νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν 25,6 εκατομμύρια ευρώ σε 4.470 νοικοκυριά που επλήγησαν. Αυτά τα ποσά δόθηκαν σε όσους πληθυσμιακά διασταύρωθηκαν με τη διαδικασία και επιπλέον ανέφερε ότι η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία ειδικών γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών για να βοηθήσει σε αυτήν τη διαδικασία.

propoli

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει προηγουμένως ότι η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες θα ξεκινήσει σύντομα. Σημαντικό είναι ότι για τα χωριά που επλήγησαν εξολοκλήρου, οι κάτοικοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά η καταβολή θα γίνεται αυτοματοποιημένα μέσω των διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ, βασιζόμενη σε στοιχεία που επεξεργάζονται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και η ΑΑΔΕ. Παράλληλα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής συνεχίζεται σε περιπτώσεις που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμη.

Δείτε επίσης: Οικονόμου: «Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή»

Loading