ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αρσάκειο: Πολλά τα περιστατικά μπούλινγκ σε βάρος του 15χρονου – «Ήταν δίπλα στην αίθουσα των καθηγητών»

Τον εφιάλτη, όπως φαίνεται ζούσε ένας 15χρονος μαθητής του Αρσάκειου στο Ψυχικό, καθώς όπως αποκαλύπτεται βίωνε συχνά φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχτηκε τη Παρασκευή όταν συμμαθητές του τον έδεσαν με πετονιά.

Το ανήλικο θύμα έσπασε, δεν άντεξε άλλο και μίλησε στην μητέρα του. Αμέσως οι Αρχές κινητοποιήθηκαν μετά την καταγγελία και προχώρησαν στις συλλήψεις 4 μαθητών του σχολείου.

propoli

Σύμφωνα με την καταγγελία του ανήλικου θύματος αλλά και σύμφωνα με τα λεγόμενα των συμμαθητών του το μπούλινγκ ήταν κατ΄ εξακολούθηση και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησαν συμμαθητές του να το δέσουν με πετονιά.

Το Αρσάκειο με ανακοίνωση του αναφέρει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών αλλά και πως έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.

«Έχει γίνει ένα έγκαυμα από την πετονιά από το τρίψιμο και έχουν δημιουργηθεί δύο σημάδια», ανέφερε μαθητής του σχολείου, σύμφωνα με το Open. «Μου είπαν ότι ήταν δίπλα στην αίθουσα των καθηγητών, στο γραφείο. Δεν γίνεται να μην το παρατήρησε κανένας».

ΕΔΕ και για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν». 

Το χρονικό 

Οι έξι 15χρονοι έδεσαν πάνω σε καρέκλα με πετονιά έναν συμμαθητή τους την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Στη συνέχεια, άρχισαν να κοροϊδεύουν το παιδί και να το βρίζουν και έφυγαν από το σχολείο αφήνοντας τον συμμαθητή τους σε αυτή την κατάσταση.

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Τα υπόλοιπα παιδιά επειδή είχε παρέλθει το αυτόφωρο δεν κρατήθηκαν.

Οι ανήλικοι φερόμενοι δράστες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, ενώ το θύμα μετέβη στον ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε εκδορές που συνάδουν με το δέσιμο, σύμφωνα με το OPEN.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε επίσης: Άγριο μπούλινγκ σε 15χρονο μαθητή ιδιωτικού σχολείου – Τύλιξαν πετονιά γύρω από τον λαιμό του

Loading