Αρσάκειο Ψυχικού: Σε εξέλιξη ΕΔΕ για την υπόθεση bullying – Τη Μ. Τρίτη συνεδριάζει ο σύλλογος διδασκόντων

Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Αρσάκειο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του σχολείου.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες το σχολείο κλυδωνίζεται από τις αποκαλύψεις ενός 15χρονου μαθητή, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα bullying. Τη Μεγάλη Τρίτη πρόκειται να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου του Αρσακείου Ψυχικού, όπου θα βρεθούν και οι εμπλεκόμενοι μαθητές.

propoli

Οι φερόμενοι ως δράστες είναι έξι, ενώ θα παρευρεθούν και οι κηδεμόνες τους, με τη διοίκηση να ενημερώνει σχετικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρσακείου:

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών».

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν και παλαιότερα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στο συγκεκριμένο σχολείο μετά τις καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων αναμένεται να εξετάσουν το ιστορικό των καταγγελιών από μαθητές που φέρονται να έχουν πέσει θύματα bullying μέσα στο Αρσάκειο στο παρελθόν.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, δύο από τους έξι μαθητές που έκαναν το ασφυκτικό bullying στον 15χρονο αναμένεται να κληθούν από τον Ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό αλλά και για άλλες, παραβατικές συμπεριφορές εντός του εκπαιδευτηρίου.

Δείτε επίσης: Κάλυμνος: Έναρξη της τουριστικής σεζόν από τον Μάρτιο και ζήτηση για το Πάσχα

Loading