-->

Άρτα: Κύκλωμα υποτιθέμενων λογιστών αποσπούσε λεφτά από ανυποψίαστους πολίτες και τα… έπαιζε στο στοίχημα

Για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος κυκλώματος από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Για την εμπλοκή της στις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους υπαλλήλους επιχειρήσεων, κατά προτίμηση γυναίκες, προσποιούμενοι δήθεν τους λογιστές της εργοδότριας εταιρείας τους, αναφέροντάς τους ότι τυγχάνουν δικαιούχοι κρατικού επιδόματος.

Ακολούθως, προκειμένου δήθεν να καταβληθεί στους υπαλλήλους το δικαιούμενο χρηματικό ποσό, αποσπούσαν κωδικούς τους ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) και με κατάλληλη καθοδήγηση μετέφεραν εν αγνοία τους χρήματα σε λογαριασμό που διατηρούσε η κατηγορούμενη σε διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία, όπου στοιχημάτιζαν τα μεταφερθέντα χρήματα σε εν εξελίξει αθλητικούς αγώνες (live betting).

Στη συνέχεια, στην περίπτωση που επιβεβαιώνονταν οι προβλέψεις τους σχετικά με την έκβαση των αγώνων, μετέφεραν τα αντίστοιχα κέρδη σε τραπεζικό λογαριασμό τους.

Χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία αυτή, διακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε δύο περιπτώσεις εξαπάτησης και μία απόπειρα, όλες σε βάρος γυναικών (τις οποίες προδήλως επέλεγαν για να εκμεταλλευτούν πιθανή άγνοιά τους σχετικά με τις στοιχηματικές ιστοσελίδες), καταφέρνοντας να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 930 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την αποκάλυψη της ταυτότητας και έτερων εμπλεκόμενων συνεχίζεται.

Δείτε επίσης: ΥΠΟΙΚ – Εξειδίκευση μέτρων ΔΕΘ : Τα 13 μέτρα στήριξης του εισοδήματος και τα 10 για την φοροδιαφυγή

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com