Αστάθεια καιρού: Μπουρίνια και καταιγίδες από σήμερα έως τον Δεκαπενταύγουστο

Η καιρική αστάθεια ξεκίνησε από σήμερα.

Αλλαγή θα παρουσιάσει το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας καθώς σταδιακά τις επόμενες μέρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε σειρά περιοχών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), από σήμερα, Πέμπτη έως και τη Δευτέρα (15/8) τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρα μας.

Φαινόμενα αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι κυρίως το Βόρειο Αιγαίο (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και το Κεντρικό Ιόνιο.

Κατά την πρώτη μέρα της καιρικής αστάθειας, δηλαδή σήμερα, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, όπως διακρίνεται στους παρακάτω χάρτες.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί), με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

Δείτε επίσης: Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Λεύκη Θάσου