(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Αττική: Απεργία ανακοίνωσαν τα ταξί

Το ΣΑΤΑ προκήρυξε στάση εργασίας αλλά και 24ωρη απεργία: Πότε θα μείνει χωρίς ταξί η πρωτεύουσα.

Με στάση εργασίας την Πέμπτη και 24ωρη απεργία στις 22 Νοεμβρίου απαντούν οι οδηγοί ταξί στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναρτήθηκε την Τρίτη σε δημόσια διαβούλευση.

propoli

Χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

Για τους λόγους αυτό το ΣΑΤΑ στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε:

  • Στάση εργασίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια προς το Υπουργείο Μεταφορών και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση ορίστηκε για τις 09.30 το πρωί, στην συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Λεωφόρου Αθηνών.
  • Συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία που θα κάνουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στις 22 Νοεμβρίου.

«Το ΣΑΤΑ απορρίπτει κάθε λέξη από το φορολογικό νομοσχέδιο της ντροπής και καλεί τους ταξιτζήδες σε έναν αγώνα δίχως αύριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα έχουν εξασφαλισμένη την επιτυχία. Να μην το λέτε επιχειρείν τότε κ. Χατζηδάκη, να το λέτε επιτυχείν», καταλήγουν.

Δείτε επίσης: Έκτακτο: Ρομά έκλεισαν την Πόντου διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του 17χρονου

Loading