Αττική: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας – Έφερναν κοπέλες από την Κολομβία

Λατινοαμερικάνες καλλονές ερχονταν στην Ελλάδα ως συνοδοί VIP προσώπων και κατέληγαν φυλακισμένες σε ξενοδοχείο της Αθήνας να εκπορνεύονται κάτω απο άθλιες συνθήκες απο Αλβανούς μαφιόζους που τις διαφημιζαν μέσω γνωστής σελίδας ερωτικών ραντεβού.

Μια «ροζ» βιομηχανία που είχαν στήσει απο τον Μάιο του 2022, εκμεταλλευόμενοι την ααάγκη αυτών των γυναικών, που όμως «κάρφωσε» στις αρχές «βαθύ λαρύγγι» της πιάτσας τον περασμένο Αύγουστο και σήμανε την αρχή του τέλους για το κύκλωμα των Αλβανών μαστροπών.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων σε συνεργασία με αξιωματικούς της Εθνικής Αστυνομίας και αξιωματούχους της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Κολομβίας (Policía Nacional de Colombia), της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, HSI – Homeland Security Investigations), καθώς και των δυο Μ.Κ.Ο. κατάφεραν με μια κινηματογραφική επιχείρηση να «ξεδοντιάσουν» την εγκληματική οργάνωση και να απελευθερώσουν τις Κολομβιανές καλλονές.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά: «Η αντιμετώπιση του trafficking, της σύγχρονης δουλεμπορίας, της εκμετάλλευσης ανθρώπων, της εμπορικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών αποτελεί μια από τις βασικότερες, έμπρακτες προτεραιότητες για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Είναι θέμα ανθρωπιάς, δικαιοσύνης, πολιτισμού, σεβασμού στον άνθρωπο. Είναι θέμα απόλυτης τήρησης της νομιμότητας στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Γι’ αυτό το λόγο, θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τις Αρχές Ασφαλείας της Κολομβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τη συμβολή της στην εξάρθρωση της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά τις διεθνείς συνεργασίες μας, για να ξεριζώσουμε από την Ελλάδα το trafficking, αυτή τη σύγχρονη μορφή δουλεμπορίας».

Η πληροφορία

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αρχή του τέλους για τη «ροζ» δράση των Αλβανών βαρόνων ήταν όταν «τον Αύγουστο του 2022, περιήλθαν στην Υπηρεσία μας πληροφορίες αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία γυναικών, προερχόμενων από χώρες της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τις παρασχεθείσες πληροφορίες, τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας και τις εγκαθιστούσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής των Αθηνών, όπου διέμεναν υπό άσχημες συνθήκες, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις τους. Εν συνεχεία, τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες» έναντι χρηματικής αμοιβής, τα οποία (ραντεβού) κανονίζονταν μέσω «γραφείου» που λειτουργούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προβαίνοντας με τον τρόπο αυτό στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσή τους. ​Η περαιτέρω έρευνα της Υπηρεσίας μας συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών πράξεων (άρση απορρήτου επικοινωνιών – καταγραφή δραστηριότητας εκτός κατοικίας με συσκευές ήχου και εικόνας)».

Δείτε επίσης: Σαλαμίνα: Απαγχονισμένος βρέθηκε 30χρονος αλλοδαπός δόκιμος ναύτης

Loading