Φωτογραφία: Facebook

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Επιστολή φιλόζωων στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το τιγράκι

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή.

Μέσω της επιστολής προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα Ζώα» ζητάει ενδελεχή έλεγχο για την υπόθεση με το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Μεταξύ άλλων ζητεί να διερευνηθεί πώς βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα, αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρουργός έκανε επέμβαση κ.α.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέμεσις για τα Ζώα


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα , το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση .

Η δε έρευνα να αφορά το πώς βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα , αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα , αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα , ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν από έναν χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί .

Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης , αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώων, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό .

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου , καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.

Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα Ζώα, το Περιβάλλον και το Κυνήγι»

Δείτε επίσης: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Το παρατημένο τιγράκι απολαμβάνει για πρώτη φορά τον ήλιο

Loading