Τα σχολεία άνοιξαν και η σύνηθες ερώτηση των μαμάδων είναι «τι θες να φας αύριο στο σχολείο;»
Ψάξαμε και βρήκαμε υπέροχες ιδέες για κολατσιό που μπορούν να έχουν τα παιδιά σας στο σχολείο τους
Αλμυρά muffin
Υλικά:
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
50 γρ. παρμεζάνα
1 αβγό
πιπέρι
αλάτι
1 κ.σ. θυμάρι
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
150 γρ. φέτα
150 γρ. τυρί κρέμα
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. ρόκα
100 γρ. ντοματίνια
50 γρ. φέτα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Αλμυρά cake pops με φέτα και πιπεριά
Υλικά:
3 αβγά
100 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. γιαούρτι
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. αλεύρι
1 κ.τ.γ baking powder
200 γραμ. τριμμένο τυρί
200 γραμ. φέτα
αλάτι και πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Μπισκότα κανέλας με 4 υλικά
Υλικά
- 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 185 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.τ.γ. κανέλα σε σκόνη
Βήματα
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, την κανέλα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το βούτυρο στο μπολ (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε μικρά κομμάτια) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη.
- Φτιάξτε μικρά μπαλάκια με τα χέρια σας (εδώ μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά), πιέστε τα και με ένα πιρούνι δώστε σχήμα.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βάλετε στο αποθηκευτικό σκεύος.
Αφράτα pancakes με βρόμη και γιαούρτι
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βρόμη αλεσμένη στο multi
- ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κανονική ή καρύδας
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδα
- Λίγο βούτυρο
Βήματα
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βρόμη, το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε λίγο γάλα.
- Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο βούτυρο και κουνήστε το τηγάνι κυκλικά ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
- Μόλις κάψει ρίξτε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη
Μπορείτε να συνοδέψετε τις παραπάνω ιδέες με φρουτάκια, ξηρούς καρπούς, κρίκους καρότου ή σπανάκι, χυμό, κράκερς και να τα διακοσμήσετε με ξυλάκια με διάφορες φιγούρες ζώων
Δείτε επίσης: Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11/09