Χαλκίδα: Αρνητές έκαψαν παιδικά βιβλία

Σε ακραία διαμαρτυρία κατά των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, προέβησαν αντιεμβολιαστές, στη Χαλκίδα

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα eviathema.gr, πρόκειται κυρίως για γονείς που συγκεντρώθηκαν πίσω από τα δικαστήρια, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς είχαν μαζευτεί γύρω από έναν κάδο, μέσα στον οποίο έκαιγαν το παιδικό βιβλίο που έγραψε πρόσφατα ο Ευγένιος Τριβιζάς, με θέμα την πανδημία του κορονοϊού.

Το βιβλίο αυτό είχε μοιραστεί την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία.

Οι γονείς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία υποστήριξαν πως αυτό συνιστά μέρος προπαγάνδας.

Μαζί με τα αντίτυπα του βιβλίου, οι αρνητές έκαψαν και φωτοαντίγραφα του Νόμου 4682/2020 περί των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μάσκες και rapid test.

Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές
Το παραπάνω περιστατικό σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, μέσω ανακοίνωσής του, στην οποία κάνει λόγο για εικόνες που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν “βολικό αντίπαλο”, για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας“.

Δείτε επίσης: Σοκ στη Χαλκίδα: 45χρονη μητέρα πέθανε την ώρα που υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία