ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλκιδική: Αρκούδα κυκλοφορεί εδώ και μήνες στον Ταξιάρχη

Η αρκούδα κυκλοφορεί στην περιοχή από τις αρχές Μαΐου, προκαλώντας αναστάτωση.

Μια αρκούδα κυκλοφορεί ανενόχλητη στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και ζημιές σε μελισσοσμήνη και ποιμνιοστάσια. Ένας κάτοικος της περιοχής την «τσάκωσε» σε βίντεο να κάνει βόλτα σε αγροτικό δρόμο.

propoli

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, το βίντεο με την αρκούδα είναι από αγροτικό δρόμο μεταξύ Ταξιάρχη και Παλαιόχωρας στη Χαλκιδική. Το άγριο ζώο έκανε την εμφάνισή του από τις αρχές Μαΐου στον ορεινό Χολομώντα και από τότε έχει προκαλέσει ζημιές.

Τότε, σύμφωνα πάντα με το halkidikinews.gr, εκπρόσωπος του Αρκτούρου δήλωσε ότι η περιοχή δεν είναι πλούσια σε τροφή κι ότι «σύντομα θα το καταλάβει αυτό το ζώο και θα φύγει από εκεί». Ωστόσο, έφτασε Αύγουστος και η αρκούδα είναι εκεί μέχρι σήμερα.

Μελισσοτρόφοι και κτηνοτρόφοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς το τελευταίο κρούσμα της αρκούδας ήταν σε μελίσσια και σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, πριν από λίγες ημέρες.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, εξέφρασε τον φόβο ότι η αρκούδα δεν είναι μόνο μία αλλά περισσότερες, γι’ αυτό και απευθύνθηκε στον εισαγγελέα Πολυγύρου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Πεζοπόρος ακρωτηριάστηκε από βράχους που έπεσαν πάνω του μετά τον σεισμό

Loading