Φωτογραφία από το protothema.gr

Χαλκιδική: Ο Ιβάν σώθηκε γιατί κρατήθηκε επί 19 ώρες από μία μπάλα

Τον 30χρονο υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα μόλις πάτησε το πόδι του στη στεριά – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τελευταίο από τους αρχικά τρεις αγνοούμενους.

Περπατώντας μόνος του και χαμογελαστός βγήκε από το σκάφος του Λιμενικού στη στεριά για να μπει στο ασθενοφόρο, ο 30χρονος Ιβάν από τα Σκόπια ο οποίο εντοπίστηκε ζωντανός και σε καλή κατάσταση περίπου στις 12.30, παρά το γεγονός ότι πάλευε για περίπου 19 ώρες με τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Τον νεαρό που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι διασώστες και οι άνθρωποι που περίμεναν στο ασθενοφόρο, ενώ στις λίγες κουβέντες που είπε ο 30χρονος, ανέφερε ότι η διάσωσή του είναι το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του. Ο πατέρας του και ο αδελφός του «χάθηκαν» στην αγκαλιά του εμφανώς ανακουφισμένοι που η περιπέτειά τους τελείωσε και ο δικός τους άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του.

Όπως ανέφερε ο 30χρονος στην Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο και τον συνόδευσε στο Κέντρο Υγείας, ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει καθώς βρήκε μία μπάλα η οποία είχε παρασυρθεί από τον αέρα στη θάλασσα, την έπιασε και κρατήθηκε από εκεί μέχρι να τον εντοπίσει το σκάφος.

«Χαιρόμαστε πολύ για το αίσιο τέλος. Το παλικάρι είναι καλά στην υγεία του, αρκετά αφυδατωμένος αλλά είναι καλά», ανέφερε η κυρία Χαλκιά στο protothema.gr. «Πριν από λίγο μου είπε ότι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα. Κατάφερε να κρατηθεί από την μπάλα για 19 ώρες. Είναι πολύ δυνατό παιδί και γυμνασμένο, έξυπνος και χειρίστηκε τον εαυτό του πάρα πολύ καλά», τόνισε.

Ο νεαρός είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να πατήσει ξανά στην στεριά και δείχνει πολύ καλά στην υγεία του παρά τη μεγάλη περιπέτειά που πέρασε. Μάλιστα, ζήτησε από τη δήμαρχο Κασσάνδρας να βγούνε μαζί και μία αναμνηστική φωτογραφία για να θυμάται την στιγμή.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός νεαρού που ακόμη αγνοείται από χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχείρησε ξανά ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ολοκλήρωσε την έρευνά του πριν από λίγη ώρα, ενώ συνεχίζουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό και πέντε ιδιωτικά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δείτε επίσης: Δείτε την στιγμή που ο 30χρονος Ιβάν πατάει στην στεριά