Χαλκιδική: Ψήφισμα ΔΣ για τη στελέχωση του ταχυδρομείου Ιερισσού

Ψήφισμα με το οποίο αιτείται την ενίσχυση της στελέχωσης του ταχυδρομείου της Ιερισσού στη Χαλκιδική, απέστειλε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος στους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη,  όπως και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας των ΕΛΤΑ.

Στο ψήφισμα που απεστάλη, κατέληξαν ομόφωνα οι παριστάμενοι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης «Ομοφωνία» και των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία Πολιτών» και «Απαλλαγή», ενώ ήταν απούσα από τη συνεδρίαση η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ισχυρός Αριστοτέλης», όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι στο Νομό Χαλκιδικής λειτουργούν 14 ταχυδρομεία, από δύο σε κάθε Δήμο και το Άγιον Όρος, με εξαίρεση το Δήμο Σιθωνίας, ο οποίος αριθμεί τέσσερα. Τονίζεται ότι η Ιερισσός, που είναι έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μόνιμους κατοίκους πόλη της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και σημειώνεται, ότι στα γεωγραφικά όρια της περιοχής δραστηριοποιούνται σημαντικές τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις, ενώ επίσης υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων και εδρεύουν δημόσιες υπηρεσίες.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο όγκος εργασιών παραμένει σταθερός. Κατά την περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας του κορονοϊού υπερδιπλασιάστηκε και συνεχίζει εξαιρετικά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Τέλος, στο ψήφισμα τονίζεται ακόμα: «προτείνουμε την άμεση πρόσληψη δύο υπαλλήλων… καθώς επίσης πρέπει να προσληφθεί άμεσα ένα άτομο εσωτερικής εκμετάλλευσης, επειδή το προαναφερόμενο κατάστημα εξυπηρετείται μόνο από την προϊσταμένη του».

Δείτε επίσης: ΕΣΕΕ: «Να επανεξεταστεί το λουκέτο στην Θεσσαλονίκη άμεσα»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ