Χανιά: Ακτινολόγος επιτέθηκε σε ειδικευόμενη γιατρό επειδή του ζήτησε να γίνει αξονική σε θύμα τροχαίου

Ο 18χρονος νεαρός είναι στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση

Τροχαίο ατύχημα είχε ένας 18χρονος από τα Χανιά τα ξημερώματα της Κυριακής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων. Το περίεργο όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι η καταγγελία που έγινε από μια γιατρό μετά τον τραυματισμό του νεαρού.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης (Flashnews), όταν ο 18χρονος έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων, μετά το τροχαίο στο Δαράτσο και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που είχε εφημερία, η τελευταία διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική τομογραφία για να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί πλήρως, η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Η χειρούργος ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο ο οποίος είναι και επιμελητής έτσι ώστε να γίνει στο νεαρό αξονική τομογραφία. Η κατάστασή του ήταν τόσο άσχημη, που οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σταθεροποιήσουν.

Ο ακτινολόγος βέβαια ήταν αρνητικός στο να γίνει αξονική.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ακτινολόγος εκτός από αρνητικός, ήταν και προσβλητικός αφού η απάντησή του ήταν υποτιμητική για τη γιατρό, διότι ως άπειρη «τόλμησε» να ενοχλήσει έναν πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Ο γιατρός μάλιστα δεν αρκέστηκε στη φραστική επίθεση στη γυναίκα, αφού μετέβη στα ΤΕΠ έξαλλος με τους μάρτυρες να λένε ότι ήθελε να τη χτυπήσει, με έναν συνοδό ασθενούς να επεμβαίνει για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Αφού λοιπόν «έσβησε» η «φωτιά» στη συνέχεια έγινε η απαραίτητη αξονική η οποία έδειξε ότι ο 18χρονος ήταν βαριά τραυματισμένος.

Ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου – Διετάχθη ΕΔΕ

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέας μίλησε στο Flasnews και έδειξε να είναι ενοχλημένος από αυτό που έγινε.

Όπως τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των, εκ του νόμου, προβλεπόμενων ενεργειών.

Ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) η οποία θα γίνει από τον Διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Χαρίτων Παπαδάκη, για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται συλλογή στοιχείων και εφόσον επιβεβαιωθούν θα προκύψει και η λήψη των σχετικών αποφάσεων για το συγκεκριμένο συμβάν.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Οι άνδρες κινδυνεύουν πιο πολύ από τις γυναίκες από τους περισσότερους καρκίνους